Τρόποι να αποχωριστείτε το παιδί σας ΧΩΡΙΣ κλάματα

Πολλοί γονείς νιώθουν άγχος και φόβο όταν πρόκειται να αποχωριστούν το παιδί τους για λίγες ώρες ή μέρες. Ο αποχωρισμός είναι ακόμα πιο δύσκολος για το μικρό πλασματάκι, το οποίο συνήθως ξεσπά σε κλάματα και δένεται γερά γύρω από το πόδι του γονέα. 

"Το άγχος αποχωρισμού εμφανίζεται σε παιδιά άνω των 10 μηνών και απασχολεί την πλειοψηφία των γονέων".

Άραγε, αγαπητοί γονείς, έχετε δοκιμάσει έναν από τους παρακάτω τρόπους για να αποχωριστείτε ευκολότερα το μικρό σας αγγελούδι;

Σκεφτείτε μια χειραψία αποχωρισμού. 

Ο αποχωρισμός αποκτά άλλη έννοια όταν περιλαμβάνει ένα "δέσιμο" μεταξύ εσάς και του παιδιού σας. Χτυπήστε τις παλάμες σας 2 φορές και δώστε ένα δυνατό φιλί στο μάγουλο. Ακουμπήστε τους αντίχειρες και κλείστε το μάτι. Κάντε θόρυβο με το στόμα. Σκεφτείτε ιδέες που θα κάνουν τον αποχωρισμό πιο διασκεδαστικό!

Χρήση μισής εικόνας.

Την ώρα του αποχωρισμού σχεδιάστε μια εικόνα και κόψτε το χαρτί στα 2. Δώστε το ένα κομμάτι χαρτί στο παιδί σας και κρατήστε εσείς το υπόλοιπο με σκοπό να τα ενώσετε ξανά όταν ανταμώσετε. Μπορείτε ακόμα να γράψετε κάτι ή να κολλήσετε και μερικά αυτοκόλλητα στο χαρτί που θα κρατήσει το παιδί σας. Διπλώστε το καλά και τοποθετήστε το στην τσέπη του. Όποια στιγμή νιώσει πως του λείπετε, θα τρέξει γρήγορα και θα κοιτάξει το χαρτί.  

Αστείες φράσεις για αντίο.

Σκεφτείτε αστείες φράσεις για να χαιρετήσετε το παιδί σας π.χ. γεια και χαρά κύριε κάστορα ή τα λέμε σε λίγο κακέ λύκε. Ο αποχωρισμός γίνεται πιο εύκολος και το παιδί σας καλείται να παίξει μαζί σας μέχρι και τη στιγμή που θα φύγετε. Έτσι, του μένει μια ευχάριστη εικόνα στο μυαλό του και δε στεναχωριέται. 

Χρησιμοποιήστε έξυπνες μεθόδους και τα παιδιά σας δε θα κλάψουν ποτέ ξανά. Όλα ξεχνιούνται με αγάπη και παιχνίδι. Και να θυμάστε... τα παιδιά δεν έχουν αίσθηση της ώρας. Εκμεταλλευτείτε το!!