Χτίζοντας μια σχέση για αγαπημένα αδέρφια

Πολλοί γονείς καλούνται να αντιμετωπίσουν τσακωμούς και διαφωνίες μεταξύ των παιδιών τους. Η ηλικία δεν έχει σημασία, ούτε το φύλο του παιδιού. Σίγουρα θα έχετε έρθει αντιμέτωποι με αγόρια να τσακώνονται για το αγαπημένο τους βιντεοπαιχνίδι, ή τα κορίτσια για μια Barbie. Φωνές μπορούν να προκληθούν ακόμα και μεταξύ αγοριού κοριτσιού για το ποιος θα επιλέξει παιδικό στην τηλεόραση ή ποιος θα πάρει ένα παιχνίδι από κάποιο κατάστημα. Καθημερινές καταστάσεις που γίνονται ρουτίνα.

'Ολοι οι γονείς θέλουν τα παιδιά τους να απολαμβάνουν ο ένας την παρέα του άλλου. Να υπάρχει εμπιστοσύνη, αγάπη και προστασία. Εδώ είναι μερικοί τρόποι για να χτίσετε και να ενισχύσετε τη σχέση μεταξύ των αδερφών.

1. Βοηθήστε τα παιδιά να διοχετεύσουν την ενέργειά τους σε κοινές δραστηριότητες. Προτείνετέ τους να δημιουργήσουν μια κοινή ζωγραφιά που θα κολλήσετε αργότερα στο ψυγείο, να χτίσουν ένα μαγικό κάστρο στην αυλή ή να ετοιμάσουν μαζί σας λαχταριστά γλυκά.

2. Αφήστε χρόνο μακριά το ένα από το άλλο. Μερικές φορές η συνεχής επαφή γεννά τον ανταγωνισμό. Δώστε χρόνο στα παιδιά σας να ασχοληθούν με διαφορετικές δραστηριότητες, ώστε να εκτιμήσουν περισσότερο ο ένας τον άλλο μόλις παίξουν ξανά μαζί.

3. Προσπαθήστε να μην γίνεστε ο διαιτητής στους τσακωμούς τους. Τα παιδιά μαθαίνουν πως να αντιμετωπίζουν τις διαφωνίες τους και αποκτούν δεξιότητες που δεν είχαν. Αναπτύσσουν την κριτική τους σκέψη και στρατηγικές αποφυγής ή αντιμετώπισης ενός μελλοντικού καυγά.

4. Δημιουργείστε οικογενειακές παραδόσεις. Για παράδειγμα, κάθε Σαββατοκύριακο θα επιλέγουν ταινίες που θα βλέπετε όλοι μαζί στην τηλεόραση. Το Σάββατο θα επιλέξει το ένα παιδί, και την Κυριακή το άλλο.

5. Προωθήστε την ομαδική δουλειά. Αναθέστε δουλειές του σπιτιού που χρειάζεται να κάνουν μαζί, π.χ. μάζεμα παιχνιδιών ή τακτοποίηση των πιάτων.

6. Πηγαίνετε οικογενειακές εκδρομές. Η φύση, οι νέες εικόνες και η εναλλαγή περιβάλλοντος απασχολεί το μυαλό με νέα δεδομένα. Τα παιδιά καλούνται να εξερευνήσουν νέους χώρους μαζί.

7. Ανακαλύψτε το κοινό τους πάθος. Πολλά αδέρφια έχουν κάτι κοινό που λαχταρούν. Μια αγαπημένη πίτσα, ένα παιδικό στην τηλεόραση, μια βόλτα στο πάρκο. Ανταμείψτε τα με αυτό που επιθυμούν, με την προϋπόθεση να είναι αγαπημένα.